Nika   Rasstandaard   Stamboom

 

Nika was een eigenwijze boxerteef. Ze is 07-07-1999 geboren in Etten Leur en ze is 10-08-2009 thuis ingeslapen.

Nika was 7 weken oud toen ze bij mij kwam wonen.

Nika heeft de puppiecursus, jonge honden cursus, EG1 en een behendigheidscursus gedaan. Samen met haar heb ik ook wat wedstrijden gedaan in agility. Helaas bleek dat Nika HD heeft en zijn we gestopt.

Hierna hebben we nog een tijd in een recreantengroep getraind, waar we van alles wat deden. Soms behendigheid, soms speuren, soms flyball....iedere keer wat anders.

In de zomer van 2003 is ze "met pensioen" gegaan. Ze mocht gewoon lekker doen wat ze zelf wilde, niets moest meer maar alles mocht.

Met Nika heb ik behoorlijk geworsteld met haar gezondheid.
Als jonge hond at ze zeer slecht, met als gevolg dat haar weerstand niet goed was. Daardoor heeft ze de eerste jaren van haar leven regelmatig kennelhoest gehad, ondanks de entingen daartegen.
In 2002 werd er HD bij haar geconstateerd, waardoor we gedwongen waren te stoppen met behendigheid.
In 2003 kreeg ik de schrik van mijn leven toen ik haar 's ochtends verlamd in haar mand vond. Waarschijnlijk had Nika al een tijdje pijn door haar HD, maar ze was keihard voor zichzelf en gaf geen pijn aan. Ze had waarschijnlijk de boel zo geforceerd dat er een zenuw bekneld was geraakt. Gelukkig knapte ze op na wat ruk- en trekwerk van de dierenarts, maar vanaf die tijd hield ik haar scherp in de gaten en kreeg ze wat pijnstilling bij het geringste vermoeden van pijn (bv. haar staartje plat houden).
Zo is ze, in redelijk gezonde toestand, toch nog 10 jaar oud geworden. Tot de laatste dag heeft ze geen pijn meer gehad en ze was altijd vrolijk.