Marouck

 

Rasstandaard

 

De Hollander

 

Stamboom

 

Röntgenen

 

 

Marouck van de Vastenow was een Hollandse Herder korthaar teef. Ze is 24-08-2002 geboren in Barendrecht.

Marouck was 7 weken oud toen ze bij mij kwam wonen.

Marouck liet zich het beste omschrijven als een hyperactief klein herdertje. Ze is maar 54 cm schofthoogte dus klein in verhouding met Biène en Numa.
Maroucks wereld bestond uit actie, actie, actie!  Altijd was ze in voor een wandeling, een stoeipartij, spelen en rennen.

Met Marouck heb ik (na een klein uitstapje naar de KNPV wat voor haar te hoog gegrepen bleek) een tijdje gehoorzaamheid en behendigheid getraind, daarna ben ik overgestapt naar de IPO. Ook al was ze ook daar geen ster, ze had in ieder geval ontzettend veel plezier.
Ze heeft haar VZH behaald en in april 2006 heeft ze haar IPO 1 gehaald met 77-80-71 punten.
Na VZH en IPO1 behaald te hebben zijn we gestopt met trainen.
Ze ging wel altijd mee met de trainingen van Biène en Numa en af en toe deed ik een trainingssessie met haar, vooral als het appèl wat verslapt was en mevrouw vond dat zij zelf alles wel kon en mocht bepalen.

Helaas was de gezondheid van Marouck de laatste jaren achteruit gegaan. Ze had een chronische bronchitus ontwikkeld en had dus regelmatig last van hoestbuien. Daarnaast heeft ze eind 2011 een fikse longontsteking gehad. Marouck lag als een dood vogeltje op de bank en ik heb met de dierenarts afgesproken dat ik niet meer actief ging behandelen in de toekomst met antibiotica etc., Marouck wilde rennen en springen, als ze dat niet kon was het niet meer Marouck-waardig.
Sindsdien heeft ze 3x een koortsaanval gehad, maar alle keren had ze die zelf overwonnen. Ze gaf dus nog niet op.
 

Helaas heb ik haar 22-05-2012 toch moeten laten inslapen.....