Biène   Rasstandaard   Stamboom   Röntgenen   Certificaat

 

 

Efi-Biène van de Emmelenhoek is een Mechelse Herder teef.
Zij is 03-08-2005 geboren in Overpelt, België.
Biène heb ik van haar fokker gekregen. In eerste instantie is ze hier onder fokkersvoorwaarden geplaatst, op het moment dat we besloten haar niet in te zetten voor de fok is ze officieel mijn eigendom geworden.

Biène was 8 weken oud toen ze bij mij kwam wonen.

Biène is een teef die heel erg op mij gericht is.

Ze is thuis heel rustig en een grote knuffel, op het trainingsveld laat ze haar andere kant zien. Ze kan dan behoorlijk scherp uit de hoek komen.

Met Biène heb ik altijd in de KNPV getraind. In eerste instantie zijn we begonnen met het programma PH1. Dat liep behoorlijk naar wens, op één ding na…haar bijtwerk. Biène bijt wel, maar haar beet is niet constant. Ze bijt vooral uit scherpte/agressie.
Een tijd geleden heb ik haar stilgelegd voor PH1 en zijn we ons gaan focussen op een ander programma namelijk het basiscertificaat zoekhonden.
Biène bleek een goede neus te hebben, het omzetten naar een ander programma ging dus veel sneller als verwacht. 28 november 2009 hebben we het certificaat behaald met 188 punten. Helaas was ze de oefening sorteren kwijt, wat ons de “lof” kostte. Desondanks ben ik enorm trots op haar.

Momenteel trainen we af en toe nog wat recreatief, vooral wat zoekwerk.